Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Osgood-Schlatter: 12 maanden niet sporten!
Terug naar overzicht

Osgood-Schlatter: 12 maanden niet sporten!

Dit kan toch niet?

15 oktober 2015 | door slimgenezen
Dit kan toch niet?

En toch is dit vaak de harde realiteit!

We krijgen geregeld jonge sporters over de vloer met dit verhaal. Door de pijn aan de knie (vaak beide knieën zijn ze niet meer in staat om te voetballen of te lopen. Bij de arts krijgen ze dan te horen dat het om een groeistoornis gaat die vanzelf wel zal verdwijnen. Maar hoe lang dan? Inderdaad, van enkele maanden tot meer dan een jaar.

Osgood-Schlatter is een verbeningsstoornis ter hoogte van de tuberositas tibiae (klein uitsteekseltje enkele cm’s onder de knieschijf) die vooral jongens treft rond de puberteit. In de meeste gevallen wordt er geen behandeling opgestart, behoudens wat fysio of kinesitherapie met de bedoeling de bovenbeenspieren te versterken.
Uitzonderlijk wordt er een gips of een aircastverband aangelegd gedurende enkele weken, dit met de bedoeling de ontsteking en de bijhorende pijn te verminderen. Het probleem is wel dat hierdoor de quadricepsspier verzwakt wordt. Meestal krijgen de pubers het advies het sporten gedurende een halfjaar tot een jaar te onderbreken.

Wij pakken het anders aan!

Met een combinatie van oefeningen en voedingssupplementen slagen we er in de revalidatietijd fors in te korten en zorgen we er tegelijkertijd voor dat deze jongelui geen of toch zo weinig mogelijk spierkracht verliezen tijdens hun rustperiode.

We gaan er van uit dat een periode van volledige rust gedurende een tweetal maanden kan volstaan. Dit kan zelfs vroeger! Van zodra de adolescent geen of nog nauwelijks pijn ondervindt, mag er opnieuw bewogen worden. Wij stellen voor te beginnen met zachtjes te fietsen of te wandelen.

Indien na een aantal dagen blijkt dat dit geen heropflakkering van de pijn teweegbrengt, mag er opgedreven worden, zowel in tijd als in intensiteit. U mag dus wat harder en/of wat langer fietsen of wandelen. En dit mag u blijven doen: om de 4 dagen iets meer of iets harder.
Indien u na enkele weken nog geen reactie krijgt, mag u beginnen lopen. Opnieuw traag en niet te lang! Bijvoorbeeld een kwartiertje tegen 8 à 10 km per uur en dit elke dag, tot ook dit weer geen klachten geeft. En zo blijft u maar opdrijven, tot u uiteindelijk opnieuw aan het sporten geraakt.

Vanuit de hoek van de voedingssupplementen is het belangrijk zowel de ontsteking als de vertraagde verbening aan te pakken. U mag deze middelen blijven nemen tot de klachten volledig verdwenen zijn.

Als u doet wat wij u aanraden, gaat u minstens enkele maanden vroeger klachtenvrij zijn en de kans op herval is quasi nihil.

Het is best dat u zowel het homeopathische als het orthomoleculaire schema samen opvolgt. Hierdoor gaan de kansen op een spectaculaire verbetering enorm stijgen.

Orthomoleculair:

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Osteomax-k 3 tabletten per dag
Piimax 3 tabletten per dag


Dit blijft u op deze manier doornemen tot u genezen bent.

Homeopatisch:

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Labo'life 2L Inflam Apotheek De gelule openen en de korrels in de mond laten oplossen, 30 minuten voor het eten (mag 1 tot 2x per dag)


Na dit middel mag u iets innemen om de verbening te verbeteren.

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Labo'life 2L Osteo Apotheek De gelule openen en de korrels in de mond laten oplossen, 30 minuten voor het eten (mag 1 tot 2x per dag)


Beide middelen mag u blijven afwisselen tot u genezen bent!

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen