Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Lijdt u aan overgewicht?

Hebt u problemen met de bloeddruk en voelt u zich ook erg moe?

21 mei 2015 | door slimgenezen
Hebt u problemen met de bloeddruk en voelt u zich ook erg moe?

We zijn er ons van bewust dat niet iedereen zijn klachten en de aangereikte aanpak in de vorige rubrieken kan terugvinden. We werken er dan ook hard aan om deze hiaten op te vullen. Zo is er bijvoorbeeld een grote groep van mensen die al jaren in behandeling zijn voor de meest uiteenlopende medische aandoeningen. Gaande van hoge bloeddruk, suikerziekte tot reumatisch lijden enzovoort. En daarbij als één van de voornaamste klachten vermoeidheid vermelden.

Meestal wordt dit probleem niet of nauwelijks aangepakt, zelfs niet wanneer het met de oorspronkelijke aandoening de goede kant opgaat. Vaak omdat men denkt dat er toch niet veel aan te doen is of dat het wel vanzelf zal overgaan. Hier komt nog bij dat de oorsprong van deze moeheidsklachten niet altijd zo eenvoudig te achterhalen is.

Zo kan uitputting in de eerste plaats ontstaan omwille van de ziekte zelf (bijvoorbeeld depressie). Dit veroorzaakt naast een emotionele ontreddering vaak ook een enorme fysieke uitputting. Maar door de behandeling ervan (bij voorbeeld slaapmiddelen die dikwijls overdag sufheid veroorzaken) en zelfs door de fysieke kenmerken van de ziekte. Suikerzieken lijden meestal aan overgewicht en hierdoor hebben ze een slechte fysieke conditie die dan weer uitputtingsverschijnselen kan geven. Nu begrijpt u meteen waarom uw dokter meestal het antwoord geeft dat dit wel in orde zal komen.


Wij hebben ondertussen de ervaring dat in de meeste gevallen een goed uitgebalanceerd schema van voedingssupplementen hulp kan bieden. Uiteraard kan u alleen een duurzame en volledige verbetering krijgen wanneer ook de diepere oorzaken van uw vermoeidheid worden aangepakt.

Wanneer u bijvoorbeeld aan het “Slaapapnoesyndroom” lijdt (snurkers die meestal aan overgewicht lijden en geen voldoende diepe slaap kunnen bereiken en daardoor ’s morgens moe opstaan) kan het nodig zijn om een behandeling met een CPAP-toestel te starten, meer te gaan bewegen en hopelijk ook enkele kilo’s kwijt te geraken.

Toch merken we dat wanneer gelijktijdig met onze supplementen wordt gestart, de verbetering veel sneller komt en daarenboven hebben we ook een doeltreffende aanpak voor die personen die enkele kilo’s willen vermageren.

Lage bloeddruk
Een ander specifiek probleem betreft die mensen die klagen over lage bloeddruk. Vaak al vanaf de puberteitsjaren. Deze aandoening lijkt eerder voorbehouden voor jonge dames die dikwijls op doktersvisite gaan met klachten van een ijl gevoel in het hoofd, voornamelijk bij het rechtkomen, wat soms kan leiden tot flauwvallen. De diagnose luidt dan altijd hypotensie of lage bloeddruk. Meestal wordt in dit geval aanbevolen meer zout te eten of bloeddrukverhogende tabletten te nemen.

Jammer genoeg levert dit dikwijls geen of slechts een beperkt resultaat. En dat is uiteindelijk de logica zelf als je beseft welke de reden voor deze ongemakken is, namelijk de minder goede werking of hypofunctie van de bijnierschors. En inderdaad kan dit probleem grosso modo in 2 situaties voorkomen.

In de eerste plaats zoals hierboven vermeld, eerder uitzonderlijk bij jongens, ontstaan de problemen al tijdens de puberteit. Het zijn die personen die vaak onwel worden en dan moeten gaan liggen om toch maar niet flauw te vallen.

En dit in de meest uiteenlopende situaties zoals bij warm weer of wanneer ze een vaccinatie gekregen hebben. Sommigen omdat ze bloed zien of gewoon omdat ze te weinig geslapen hebben. Meestal zijn deze jongeren eerder van het nerveuze type en blijft later ook het geval.

En precies door de behandeling van hun lage bloeddrukprobleem, met name door bloeddrukverhogende tabletten, gaan ze nog meer opgejaagd worden en soms zelfs ronduit hartkloppingen ontwikkelen. Maar vooral hun reeds bestaande klachten gaan niet of nauwelijks verbeteren omdat de onderliggende oorzaak, het niet goed functioneren van de bijnier, niet wordt aangepakt.

Een andere groep zijn die mensen die al jaren chronisch vermoeid zijn en tegelijk lage bloeddruk vertonen. Uiteraard kunnen het dezelfde personen zijn die het probleem van lage bloeddruk al sinds hun jonge jaren vertonen, maar meestal is de lage bloeddruk toch ontstaan samen met de vermoeidheid. Hier is de uitputting van de bijnier dan niet van bij de geboorte aanwezig, maar is ze verworven en heeft het probleem zich ontwikkeld in de loop van de voorbije jaren.


Ook al kunnen er tegelijkertijd andere aanknopingspunten voor de moeheid zijn zoals beschreven in onze rubrieken: bijvoorbeeld moeheid na een infectie van het type klierkoorts. In dit geval is het belangrijk ook de hormonale uitputting mee te behandelen.


Mocht u dus één van onze behandelingsschema’s aan het volgen zijn, let er dan op dat u tijdens die kuur ook altijd één van onze hieronder beschreven producten toevoegt.
Het is namelijk onmogelijk helemaal te genezen wanneer u deze zwakke plekken niet aanpakt.

 • Uitputting en lage bloeddruk:

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Cytozyme AD 2 x 1 per dag
ADHS 2 x 1 per dag


Indien na 1 verpakking geen verbetering: Cytozyme PT/HPT toevoegen 2 x 1 per dag.

 • Uitputting en het verhaal van schildklierproblemen (ofwel persoonlijk ofwel in de familie). Of overgewicht, wat een teken kan zijn van een verminderde schildklierwerking.

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
GTA Forte 1 per dag


Indien na 1 verpakking geen verbetering: Cytzoyme PT/HPT toevoegen 2 x 1 per dag.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen