Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Schouderpees gescheurd bij het skiën.
Terug naar overzicht

Schouderpees gescheurd bij het skiën.

Hoe kan ik het herstel bevorderen?

14 maart 2016 | door slimgenezen
Hoe kan ik het herstel bevorderen?

En dan hebben we het hier over de niet-volledige scheur, want die moet natuurlijk heelkundig hersteld worden. Alle andere zullen in principe vanzelf genezen, maar niet erg snel. Bij artsen doet het grapje de ronde dat dit soort letsel volledig genezen zal zijn… tegen de volgende skivakantie.

Redenen waarom deze schouderblessure zo moeizaam geneest zijn de volgende:
De pees geneest altijd veel trager dan een spier omdat er weinig bloeddoorstroming is (een pees ziet er wit uit, een spier rood). Daarenboven gaat een pees – en dat is typisch voor het schoudergewricht – bij elke beweging wat geschuurd worden tegen het bot.

Toch zijn er mogelijkheden. Op deze manier versnellen we de genezing van een schouderpeesletsel (supraspinatus, infraspinatus of biceps) met minstens enkele weken tot enkele maanden.

1/ Beweeg de schouder zo veel mogelijk, liefst net onder de pijngrens. Pendeloefeningen zijn aanvankelijk het veiligst.

2/ Injecties rond het schoudergewricht met Traumeel/Lymphomyosot versnellen de genezing manifest.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen