Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • De winter doorkomen met minder antibiotica (deel 1)
Terug naar overzicht

De winter doorkomen met minder antibiotica (deel 1)

Kan dit wel?

24 november 2016 | door slimgenezen
Kan dit wel?

De voornaamste reden waarom er meer mensen ziek worden nu is voornamelijk het feit dat de scholen terug open zijn. Hierdoor wordt de meest onderschatte broedhaard van micro-organismen, namelijk het zieke kinderlijf, bloot gesteld aan onwetende vriendjes en vriendinnetjes, waarna deze hun virusjes weer doorgeven aan mams en paps, die zo vriendelijk zijn dezen mee te nemen naar het werk.

De reden waarom onze kinderen zo gevoelig zijn aan vooral virussen is voornamelijk omdat hun weerstandsvermogen hiertegen nog helemaal niet ontwikkeld is. De gevaarlijkere bacteriële infecties treden vooral op bij immuunzwakte, zoals bij ouderen en chronische zieken. Hierdoor hebben ze te weinig antilichamen in hun repertoire en rollen sommigen van de éne infectie in de andere. Hierdoor worden ze uiteindelijk nog meer verzwakt en steken ze uiteraard hun klasgenoten aan.

Zoals u in mijn bovenstaande verhaal kan lezen is dit echt de normale gang van zaken. Kinderen worden nu eenmaal vaker ziek dan volwassenen. Het immuniteitssysteem moet in gang worden gezet tijdens de eerste levensjaren en hierdoor worden wij volwassenen af en toe ook eens geraakt. 
De meeste volwassenen gelukkig maar één of twee keer per jaar, en dit tijdens een epidemie of omdat we ons niet goed verzorgd hebben.

Te hard gewerkt of te weinig geslapen, te veel stress of onopgeloste problemen, deze en nog veel meer redenen kunnen bijdragen tot weerstandsverlies en dus een virale infectie uitnodigen. Dus geloof ons, dit is normaal en het is zelfs goed. Hierdoor gaan ons immuniteitssysteem onderhouden worden en gaan we gedwongen worden te rusten en meestal gaat onze weerstand hierdoor vanzelf al terug omhoog. Vergelijk het maar met de jaarlijkse onderhoudsbeurt van de mazouttank of de pc.

Het wordt pas een probleem wanneer we niet alleen te vaak ziek worden, maar erger nog wanneer we te vaak van een beginnende virusinfectie in een bacteriële infectie vervallen. Voorbeelden hiervan zijn kinderen die na elke verkoudheid een oorinfectie oplopen of volwassenen die na een griepje wekenlang of zelfs maandenlang verzwakt blijven. Of na een griep een bronchitis of een longontsteking veroorzaken. Dit hoeft echter niet altijd met herhaalde antibioticakuren opgelost te geraken, of tot wekenlange afwezigheid op school of werk te leiden.

Hoe pakt u dit het beste aan?

Bij kinderen hoeft u niet veel te doen. Volg onze aanwijzingen en uw kind zal sterker worden. Bijna steeds met minder infecties en dus ook minder antibiotica tot gevolg.

A/Bio-Multiplus Biotics vloeibaar:
 

Leeftijd Aanbevolen gebruik
Tussen 6 maanden – 2 jaar ½ koffielepel per dag
Tussen 2 - 8 jaar 1 koffielepel per dag 
Vanaf 8 jaar 1 soeplepel per dag

  
Dit is een fantastisch vitaminepreparaat, een uitzonderlijke samenstelling op basis van natuurlijke ingrediënten. Vele kinderen hebben vitamines tekort. Niet alleen kunnen we kinderen niet elke keer aan een bloedonderzoek onderwerpen, daarenboven zijn vele vitamines en mineralen moeilijk te beoordelen in het bloed. 1 of 2 verpakkingen per jaar volstaan meestal.

B/ Immuundef                         

Leeftijd Aanbevolen gebruik
Tussen 6 maanden en 1 jaar 10 druppels per dag oplossen in vloeistof en geven vóór de melk (niet in de fles doen, deze druppels smaken niet lekker)
Tussen 1 en 2 jaar 10 druppels 2 x per dag
Tussen 2 en 6 jaar 15 druppels 2 x per dag
Tussen 6 en 12 jaar 25 druppels 2 x per dag


Deze wonderbaarlijke samenstelling bestaat uit plantaardige extracten, allen bekend omwille van hun weerstandsverhogend vermogen. Effect zien we al na een 4-tal maanden gebruik.

C/ Probactiol Immune Metagenics

Leeftijd Aanbevolen gebruik
Vanaf geboorte tot 2 jaar ½ maatje oplossen in de melk 1 x per dag
Vanaf 2 jaar 1 volledig maatje 1 x per dag


Het probiotisch recept bij uitstek voor het verminderen van de kans of infecties. Geeft soms verbluffende resultaten, vooral als de darmflora zijn aangetast door voorgaande antibioticakuren. 1 verpakking geeft vaak al geweldige resultaten.

Bovenstaande producten geven vaak snelle resultaten. Ze mogen dan ook onderbroken worden en opnieuw opgestart wanneer u het gevoel heeft dat uw lichaam terug wat ondersteuning nodig heeft.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen