Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Diarree gedurende 3 jaar

Op enkele dagen opgelost!

18 augustus 2015 | door slimgenezen
Op enkele dagen opgelost!

Of hoe gezond verstand en een beetje kennis van de menselijke fysiologie een invaliderende ziekte op enkele dagen kon oplossen. Drie jaar geleden krijgt de betrokken jongeman, tijdens een stage in Spanje met enkele fietsvrienden, hevige waterige buikloop met koorts. Onmiddellijk legt men het verband met de zeevruchten van de avond voordien omdat zijn 2 kompanen enkele uren later dezelfde symptomen vertonen.

Ze zoeken een dokter op die een bacteriële darminfectie vaststelt en antibiotica voorstelt. Alle drie zijn ze 2 dagen later verlost van de koorts en de hevige zwaktetoestand, maar bij onze patiënt blijft de diarree duren. Toch voelt hij zich wat beter en slaagt er de laatste dagen van zijn verlof in met zijn ondertussen genezen kompanen mee te fietsen.

Na enkele weken dieet en anti-diarreemiddeltjes blijft de diarree echter duren. Erger zelfs, op sommige dagen moet onze jongeman tot 10x dringend naar het toilet waar hij steeds een lichtkleurige bovendrijvende ontlasting achterlaat.

Er wordt besloten dit verder te onderzoeken. Omdat er niet meteen andere specifieke symptomen aanwezig zijn, is men verplicht alles na te kijken. Er volgen bloed- en stoelgangsonderzoeken, urinetesten, gastroscopie en coloscopie, echografie, parasietenonderzoek zonder resultaat.

Er wordt gedurende 3 jaar quasi het hele land rondgereisd om een oplossing te vinden. Om te pogen het tij te keren worden er de volgende geneesmiddelen voorgeschreven: Imodium, Ciproxine, Flagyll, Duspatalin en diverse probiotica. Uiteraard ook tijdelijk melk- en zuivelrestrictie werden geprobeerd.

Hoe hebben we dit nu zo snel kunnen keren? Door logisch te redeneren!

Het enige wat men niet kan vinden bij al deze onderzoeken is een irritatie van het spijsverteringssysteem na de infectie van enkele jaren voordien. Een beetje vergelijkbaar met het dicht blijven van de neus na een verkoudheid van enkele weken. Bij de darmen gebeurt dan eigenlijk hetzelfde, er blijft in uitzonderlijke gevallen een lichte irritatie aanwezig die uitzonderlijk gedurende jaren kan bestaan.

En geen enkel onderzoek kan dit aantonen!

Hier volgt onze succesvolle aanpak:

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
  Eet kleine beetjes en vaak. Eet traag en kauw goed.  
Colonic Enzymen   1 tot 2 tabletten van lever en darmen bij elke maaltijd
Depurazione Zuivering van lever en darmen 2 tot 3 maatjes per dag
Labo'Life XFS (apotheek)   1 gelule openen en inhoud opzuigen, 30 minuten vóór het ontbijt, gedurende 1 maand
  Intracutane infiltraties van Serocytol in de buikwand Alleen in de dokterspraktijk!

 

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen