Veelgestelde vragen

Allergie

Kan astma echt in de darmen ontstaan?

24 mei 2016 | door slimgenezen
Kan astma echt in de darmen ontstaan?

Om deze reden vooral merken we dat een groot aantal van de consultaties in onze praktijk in verband staat met allergische ziekten. En we merken dat hier geen leeftijd op staat. Zelfs bejaarden komen ons consulteren met een eerste aanval van allergie, hooikoorts of astma. Op zo’n hoge leeftijd nog een allergische aanval doen, geloof ons, dat was 20 jaar geleden niet waar.

Onderzoekers verwachten daarom dan ook erg veel van de toepassingen van probiotica, waarbij men via het inbrengen van geselecteerde darmbacillen zal proberen om onze immuniteit in een allergievrije zone te loodsen. En hier zijn we bij het belangrijkste item: het darmstelsel.

Wanneer we jaren geleden, en dit niet alleen bij allergie, de noodzaak van een gezonde darm- en leverfunctie onderstreepten bij onze patiënten, werden we door vele collega’s nog uitgelachen. Er was nog helemaal niets van bewezen, zei men ons toen. Wij wisten wel beter: wanneer we leverzuiveringskuren en darmondersteunende producten voorschreven, zagen we bijna bij iedereen het aantal en de ernst van de allergieaanvallen afnemen.
Astma en hooikoorts verdwenen vaak, eczeem werd in de meeste gevallen beter. De huid zal altijd pas als laatste genezen omdat ze als ultieme poort fungeert om de afvalstoffen kan kwijtgeraken.

En zeker bij kinderen verdient het ondersteunen van de darmprocessen heel wat aandacht: niet alleen beginnen allergiefenomenen op die leeftijd vaak als voedingsallergie, maar vooral merken we dat we op die leeftijd vaak enorm goede en snelle resultaten kunnen bekomen. Ook hier geldt het motto: “hoe vroeger hoe beter”!

Men stelt ons geregeld de vraag of deze aanpak ook loont bij urticaria of netelroos. Inderdaad, soms lijkt dit nog makkelijker om resultaten te boeken. Onze patiënten staan altijd opnieuw versteld wanneer we ze zeggen dat urticaria slechts in 20% op een allergische oorzaak gestoeld is. Dus 80% wordt veroorzaakt door ontstekings- en verstoorde immuunprocessen. En dat moet u zeker ontgiften, geen andere keuze mogelijk!

En precies daarom ligt de sleutel van een doeltreffende aanpak van de ganse waaier van allergieverschijnselen in deze heilige triade:

 • Het stimuleren van de ontgiftingsprocessen

 • Het herstellen van de darmimmuniteit

 • Het opzoeken van stoorzenders (stoorvelden) in het lichaam

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen