Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Dokter, kan u me iets voor mijn weerstand geven?
Terug naar overzicht

Dokter, kan u me iets voor mijn weerstand geven?

28 november 2016 | door slimgenezen

Deze vraag horen we dagelijks. We konden ze u om deze reden dan ook niet onthouden. Maar er is meer! Wat betekent deze slagzin eigenlijk of liever: Wat wil de patiënt ons hiermee zeggen?

In het merendeel van de gevallen wil de patiënt ons meedelen dat hij zich de laatste tijd niet fit voelt. Meestal gaat het om frequent ziek worden door bovenste luchtweginfecties of ontstekingen van het spijsverteringsstelsel. Toch zijn er heel wat patiënten die ons eigenlijk willen zeggen dat ze zich moe voelen en maar niet uitgerust geraken. Vaak heel verschillende verhalen maar toch gebruiken ze dezelfde woorden.


Aan de slag ermee!

Het is effectief meestal zo dat wanneer de weerstand wordt aangehaald er van één of meerdere infecties sprake is geweest. Dit merken we aan het verhaal van deze mensen omdat ze gedurende geruime tijd het gevoel hebben meer ziek te zijn en hier ofwel niet helemaal bovenop te komen ofwel van de ene infectie in de andere vallen. Hier spreken we in de geneeskunde dan van een “Immuniteitsstoornis”.


Deze immuniteitsverstoringen zijn gelukkig meestal van goede aard. Vaak speelt een toeval van factoren een grote rol in deze escalatie.
Stel, je krijgt een griepje dat toch een tiental dagen duurt, maar nét erna wordt één van de kinderen ziek, waardoor je nachtrust enkele keren verstoord wordt.
En nét nu heb je die zakenreis of dat volgepakte weekend met de familie voor de boeg. Klinkt iedereen bekend in de oren, toch?


Meer hoeft het echt niet te zijn. Het volstaat om enkele weken niet te kunnen rusten of herstellen, om je organisme helemaal overhoop gooien.

En dan zien we bijna steeds hetzelfde gebeuren: De patiënt gaat terug ziek worden of krijgt een hoestje of verstopte neus die maandenlang blijft aanslepen. Je consulteert de arts verschillende keren en keer op keer wordt er (gelukkig) niks gevonden. Ofwel krijg je een keer te veel antibiotica, ofwel staat men met de handen in het haar (wat is eigenlijk het ergste?). Hier draait alles rond ofwel een verminderde lokale of algemen weerbaarheid tegen infecties ofwel een "hyperreactiviteit".

De verminderde weerbaarheid tegen infecties veronderstellen we nogal duidelijk over te komen bij de meeste van onze lezers. Het is het keer op keer ziek worden op veel te korte tijd en vaak gebeurt het dat het niet dezelfde infecties zijn die terugkomen. Van een griepje naar een bronchitis en zo naar een urineweginfectie en zo weer terug. U lacht er waarschijnlijk om, maar dit is wat vele mensen overkomt wanneer ze in deze situatie terechtkomen. Wij helpen u!
 

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
Immuumdef Weerstandsverhogende plantensamenstelling 3 x 30 tot 50 druppels per dag
Labo’Life 2L EID Apotheek Microimmunotherapie van de hoogste kwaliteit 1 gelule 30 minuten voor het ontbijt, best gelule openen en de korrels opzuigen


Na enkele maanden behandeling zou u met dit schema het probleem grotendeels moeten opgelost hebben.

De hyperreactiviteit, hoewel erg onbekend zelfs bij de meeste artsen, is een uiting van het overwerkt zijn van het immuniteitsstelsel waardoor het de symptomen van de vorige infectie gewoon laat duren. 

En dit gewoon omdat het lichaam denkt dat de infectie nog steeds in jouw lijf zit, hoewel alle testen erop wijzen dat je gezond zou moeten zijn.
Wat er gebeurt is eigenlijk heel simpel: je had een bronchitis en zelfs na de genezing blijf je hoesten of een verstopte neus hebben. Of na een buikvirus blijf je maandenlang diarree hebben. En hierdoor blijf je ongerust en minder fit.

Doe dan het volgende:

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
Immuumdef Weerstandsverhogende plantensamenstelling 3 x 30 tot 50 druppels per dag
Labo’Life 2L EID apotheek Microimmunotherapie van de hoogste kwaliteit 1 gelule 30 minuten voor het ontbijt, best gelule openen en de korrels opzuigen


Dan is er ook nog die grote groep mensen die denkt dat ze met de weerstand sukkelen omdat ze moe, minder uitgerust, minder alert, sneller geïrriteerd,...blijven nadat ze een infectieperiode hebben doorstaan. Hier gaat het om de postinfectieuze asthenie waar het lichaam vaak door omstandigheden er wat langer over doet om volledig te herstellen.

Doe dan het volgende:

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
Dynaforce Extract van de Rhodiola Rodensplant 3 x 30 druppels per dag
ADHS Natuurlijke samenstelling tegen bijnieruitputting  2 x 2 tabletten per dag


Wat u uiteraard niet mag vergeten is dat een goed herstel ook alleen maar kan gerealiseerd worden wanneer u lichaam en geest de kans geeft om te recupereren. Dit betekent voldoende rust en slaap, geen te zware weekends, voorlopig geen overwerk, geen te zware maaltijden en matig zijn met alcohol. En ook niet te intensief sporten, voorlopig tot u zich veel beter voelt.

Een fout die velen maken is gaan sporten om er bovenop te geraken, maar vaak is het beter langzaam te beginnen met wandelen of traag fietsen, en dan nadien wanneer de lichten terug op groen springen, er opnieuw in te vliegen.

Veel succes!

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen