Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Maagpillen vervangen door Gastricol?
Terug naar overzicht

Maagpillen vervangen door Gastricol?

5 december 2016 | door slimgenezen

Ja hoor, geen enkel probleem! Gastricol is ons uitermate efficiënte maag- en slokdarmrecept waarmee heel wat van onze lezers er in slagen met hun PPI-behandeling te stoppen. Losec, Omeprazole, Pantomed … kunnen dus vaak de kast in. En dit is niet zo ongewoon!

We gaan hier niet opnieuw hetzelfde liedje herhalen dat klassieke geneesmiddelen in de meeste gevallen eigenlijk niet meer genezen maar gewoon de last verlichten. Hierdoor moeten ze vaak levenslang worden ingenomen, dus goed voor u... maar nog beter voor de farmaceutische industrie. Maar het is een feit dat deze geneesmiddelen slechts één aspect, en dit meestal erg krachtig, aanpakken maar de andere oorzakelijke factoren ongemoeid laten.
Door tijdsgebrek rest er tijdens een medische consultatie hierdoor slechts tijd voor het uitsluiten van een ernstige aandoening en het opstarten van medicatie. Van levenshygiënische maatregelen tot voedingsadvies komt er vaak niet veel meer van in huis.

De belangrijkste oorzaken van chronische slokdarm- en maagklachten:

1/ Verhoogde maagzuurproductie: alleen hier werkt de klassieke geneeskunde via medicatie, de zogenaamde PPI’s.

2/ Vertraagde maaglediging: hier spelen leefomstandigheden en stress een grote rol. Een aantal bruikbare adviezen zijn: eet traag en doe niks andere zoals telefoneren tijdens de maaltijd, eet niet te laat, drink vooral voor en niet tijdens of na het eten, ga niet onmiddellijk liggen na het eten doch doe een kleine wandeling.

3/ Slechte vertering door bepaalde combinaties van welbepaalde voedingsmiddelen. Het kan u toch al opgevallen zijn dat u steeds last heeft van specifieke maaltijden en wanneer u bepaalde ingrediënten apart of trager eet, dat de vertering plots vooruit gaat. Zo zijn er mensen die vlees, aardappelen en groenten niet allemaal door mekaar in de mond steken maar apart opeten en vaak veel minder tijd nodig hebben om het eten te verteren. “Gefractioneerd eten” heet dit.

4/ Lichamelijke afwijkingen zoals de maagbreuk. Hier is het probleem dat de maag na het eten naar boven toe niet goed afsluit en hierdoor het eten mét maagsap tot in de slokdarm opstijgt waardoor misselijkheid, zuurbranden of pijn ontstaan.

5/ Galreflux: waardoor na het eten van vetrijk voedsel de galvloeistoffen nog lang na het eten in de maag achterblijven waardoor ze lijden tot vertraagde vertering. Hiervoor wordt vaak ten onrechte PPI’ s voorgeschreven, uiteraard zonder effect.

6/ Overgevoeligheid of allergie aan welbepaalde voedingsingrediënten. Op dit ogenblik woeden felle discussie over de waarde van voedingsintolerantietesten. Deze worden sinds kort massaal ingezet bij mensen die op vermageringsdieet willen gaan. Er rijzen vermoedens dat door rekening te houden met individuele voedingsovergevoeligheden, het dieet meer succes zou opleveren.
De testen zijn gewone bloedtesten doch zijn nog steeds behoorlijk duur. Deze testen worden reeds jaren ingezet bij patiënten met chronische maag-en darmklachten, volgens ons voorlopig zonder overtuigend bewijs.

Waar de artsen dus slechts één van de hierboven aangehaalde punten aanpakken, doet Gastricol veel beter!

Aangezien dit natuurlijk product in de eerste plaats op de vertering werkt, zien we effecten op punt 1 tot en met 5. Hierdoor gaat u zich meteen beter voelen en slaagt u er zelfs meestal in om deze behandeling te onderbreken of zelfs te stoppen, wat met de klassieke geneesmiddelen vaak niet lukt.

Daarenboven kan u gerust tijdens opstoten een geneesmiddel nemen tot de meest acute ongemakken voorbij zijn en nadien met Gastricol verder doen, tot alles opgelost is.

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Gastricol 1 maatje oplossen in halfgevuld glas water, minstens nuchter ’s morgens, maar mag herhaald worden na de hoofdmaaltijd.

 

 

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen