Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Slijmbeursontsteking van de heup
Terug naar overzicht

Slijmbeursontsteking van de heup

Geen verbetering, wat nu?

11 mei 2015 | door slimgenezen
Geen verbetering, wat nu?

Slijmbeursontsteking van de heup of bursitis trochanterica toont zich door pijn ter hoogte van de zijkant van het bovenste gedeelte van het bovenbeen. Deze pijn, die voornamelijk erger wordt door er op te liggen of tegen te komen, komt wel eens voor na valpartijen of overbelasting van om het even welke aard.

De klassieke behandeling bestaat uit één of meerdere infiltraties met corticoïden, die in meer dan de helft van de gevallen de pijn bijna onmiddelijk doet verdwijnen. Toch is er een grote groep mensen waarbij deze inspuitingen zelfs na verschillende sessies geen of amper resultaat oplevert.

Hiervoor zijn verschillende redenen mogelijk. Niet accurate infiltratietechniek en/of verkalkte slijmbeurs zijn frequente verklaringen maar de allerbelangrijkste is het fenomeen van de uitstralende pijn. De pijn wordt op en in de bursa gevoeld maar ontstaat elders! En dit bijna steeds in de regio van de lage rug, SI-Gewricht of de bilspieren.

De behandeling bestaat meestal uit spierversterkende oefeningen en lokale infiltraties van deze regio met homepathische middelen bijvoorbeeld Zeel, Discus Compositum of Traumeel.

Ook wij kunnen u hierbij helpen :

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Bodyflex Combi 3 x 1 per dag
Benoforce 2 x ½ soeplepel per dag


Dit moet resultaat geven na ongeveer 6 weken. Belangrijk is dat u rugspierversterkende oefeningen uitvoert.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen