Veelgestelde vragen

Nekklachten

Wat is de oorzaak van nekklachten?

21 mei 2015 | door slimgenezen
Wat is de oorzaak van nekklachten?

Nekklachten als oorzaak van draaiingen of duizelingen is een relatief onderschatte combinatie. De reden hiervoor is een soort chronisch of terugkerend nekprobleem die in aanloop naar de periode van duizelingen niet méér nekpijn kregen. Daarom wordt er bij duizelingen steeds als eerste gedacht aan bloeddrukproblemen of evenwichtsstoornissen uit het binnenoor.

Toch loont het de moeite de nek als onderhoudende factor van duizelingen in ogenschouw te nemen. Mits komt dit probleem vaker voor dan men denkt.

Meestal ligt de oorzaak in de hoogcervicale regio, in het gebied van de eerste 2 tot 3 nekwervels. Hier wordt door een blokkade, artrose of inklemming meestal het evenwicht getroffen met duizelingen tot gevolg.

De oorzaak van deze nekproblemen hoeft vaak niet ver gezocht te worden: een ongevalletje vaak jaren terug, een whiplash, beginnende artrose, hersenschudding, slechte houding, stress en spanning op de nekspieren,… zijn voldoende om deze ongemakken te veroorzaken.

Het typische aan deze vorm van duizelingen, die afkomstig zijn uit de nekregio, is dat er meestal ook een fractie hoofdpijn aanwezig is (van erg tot bijna niets). Dit gevoel van evenwichtsverlies veroorzaakt meestal een mild, altijd aanwezig ijlhoofdigheidsgevoel, zonder dat de patiënt hiervoor de activiteiten of werk moet onderbreken.

De behandeling bestaat best uit lokale toepassingen zoals: fysiotherapie, osteopathie, chiropraxie, acupunctuur, biopunctuur. Uitzonderlijk kunnen er wel pijnstillers of zelfs Redomex worden gebruikt. Toch hebben wij het gevoel dat dit meestal alleen een tijdelijke verbetering geeft.

Ons voorstel:

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Spasmus 30 tot 50 druppels 3 x per dag
Regressie 2 tot 6 capsules per dag
Bodyflex Combi 2 tot 4 tabletten per dag


Lees ook het artikel: Uw website prijst verschillende middelen tegen spier- en gewrichtspijn aan.

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen