Veelgestelde vragen

Slaapproblemen

Pillen vervangen door natuurlijke middelen

21 mei 2015 | door slimgenezen
Pillen vervangen door natuurlijke middelen

In deze stressvolle tijden hoeft het niet te verwonderen dat het gebruik van slaapmiddelen en kalmeerpillen de pan uitswingt. Meestal worden ze met goede bedoelingen opgestart in de hoop ze na een tijdje weer te kunnen afbouwen.

Hier wringt meestal het schoentje!

Ermee stoppen blijkt dan moeilijker dan het aanvankelijk leek. Toch moeten we het blijven proberen.

De gewenning maakt dat de dosis voor een zelfde werking na een tijdje vaak moet verhoogd worden, wat het gevaar of nevenwerkingen dan weer doet toenemen. Slaperigheid overdag, concentratiestoornissen, valpartijen, ongevallen en recent werd bekend dat slaapmiddelgebruikers veel meer kans op dementie hadden dan hun leeftijdsgenoten!

Alvorens onze natuurmiddelensuggestie voor te stellen, willen we de aandacht vestigen op wat men de slaaphygiëne noemt. Dit betekent dat men zich op een rustige manier moet voorbereiden op een verkwikkende slaap. Zo niet gaan de beste slaapremedies niet veel uithalen.
Niet te laat fysieke en mentale inspanningen doen, geen koffie drinken vanaf de namiddag, een slaapritueel zoeken zoals bijvoorbeeld een douche of bad nemen, naar rustige muziek luisteren, een boek lezen,… Iedereen zou zijn eigen slaapstijl moeten ontwikkelen.

In deze tijd, waar de meesten blootgesteld worden aan te veel mentale en emotionele belasting, verdient ook beweging en sporten een vermelding. Mensen die regelmatig sporten – erg rustig opbouwen en niet te kort bij het slaapmoment – getuigen altijd over een betere slaap dan de doorsneebevolking.

Ons voorstel:

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Relaxor Forte 1 tablet bij het avondeten - 1 tablet vóór het slapengaan
Ericamax 1 à 2 soeplepels vóór het slapengaan
Melatonine (apotheek) 2 à 3 mg 1 uur vóór het slapengaan

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen