Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Spierpijnen bij CVS-patiënten
Terug naar overzicht

Spierpijnen bij CVS-patiënten

Kunnen de spierpijnen bij CVS-patiënten alleen met pijnstillers behandeld worden?

11 mei 2015 | door slimgenezen
Kunnen de spierpijnen bij CVS-patiënten alleen met pijnstillers behandeld worden?

Eén van de meest storende problemen bij mensen die lijden aan het ‘Chronisch Vermoeidheidssyndroom’ zijn de hardnekkige en veralgemeende spierpijnen of myalgieën.

Wetenschappers zijn het er nog steeds niet over eens welke de exact onderliggende reden is van deze vaak invaliderende pijnen. Deze spierlast, vaak ter hoogte van de nek, schoudergordel en ledematen, is in de meeste gevallen een constante. Dit kan onder invloed van verschillende factoren nog toenemen. Vermeldenswaardig zijn slaaptekort, stress en spanningen, lichte inspanning…

Aangezien er bij deze spierpijnen nooit een ontsteking in het bloed kon worden teruggevonden, gaat men er ondertussen van uit dat het eerder om spierspanningen gaat. En dan komt de neurotransmitter ‘Adrenaline’ in het vizier.

Het is gebleken dat mensen die zware energietekorten vertonen, dikwijls tot, weliswaar kortstondige, intensere inspanningen in staat zijn. Het is dit eiwit dat ons in staat stelt om boven onszelf uit te stijgen maar zoals altijd hangt er ook een prijskaartje aan. Adrenaline veroorzaakt vaak opgejaagdheid met hartkloppingen, beven, zweten en spierspanningen.

Dit betekent dus dat de chronische pijn bij deze patiënten niet altijd onoplosbaar hoeft te blijven. Uiteraard kunnen geneesmiddelen worden gebruikt zoals Beta-Blokkers, spierontspanners en kalmeermiddelen. Voor kortstondig gebruik kunnen deze vaak hulp bieden doch op langere termijn gaan de nevenwerkingen te hoog zijn.

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Serotonine 5 CH granules 5 granules per dag
Dynaforce 3 x 30 druppels
Deco Dol 3 x 1 soeplepel per dag

 

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen