Veelgestelde vragen

Testosteron

Niet langer het lelijke eendje!

10 november 2016 | door slimgenezen
Niet langer het lelijke eendje!

Wanneer we het woord testosteron in de mond durven nemen, denkt iedereen meteen aan seksuele prestaties of aan dopingmisbruik. We beweren niet dat dit geheel onterecht is, maar recente wetenschappelijke studies tonen ons hoe langer hoe meer de allesomvattende werking van dit mannelijk hormoon bij uitstek.

Testosteron wordt bij de man in de teelballen gevormd, bij de vrouw in de bijnier. Bij vrouwen ligt de bloedconcentratie op ongeveer 1/10 tegenover het mannelijk individu. Dit hormoon zorgt bij uitstek voor een betere spierkracht én recuperatie na de inspanning. En hierbij horen zowel arbeids-,sport- als seksuele prestaties.

Uiteraard heeft het ook een werking op het libido, opnieuw zowel bij man en vrouw. Maar recente gegevens wijzen ook op het belang van een goede testosteronproductie voor een goede slaap en een sterke dosis zelfvertrouwen. Bij heel wat depressies ligt het gehalte van dit hormoon bijvoorbeeld heel wat lager dan bij niet-depressieve leeftijdsgenoten.

Het is dan ook geen toeval dat de geneeskunde meer en meer aandacht begint te krijgen voor stoornissen in de productie van dit hormoon. Voornamelijk anti-agingdokters zijn echte fans van testosteron. Ze schrijven het hormoon zelf voor, onder de vorm van een insmeerbare gel of maandelijkse inspuitingen. Aan het merendeel van hun patiënten vanaf zelfs een gemiddelde leeftijd van 45 jaar.


De redenen zijn vaak erg uiteenlopend. Uiteraard bij libidostoornissen bij man en vrouw, maar ook bij erectieproblemen. Bij moeheid én slechte recuperatie na inspanningen, of een verminderde slaap. Zelfs bij depressieve gedachten wordt het veelvuldig gebruikt. En bij haarverlies.


Echter de voornaamste indicatie bij deze anti-verouderingsdokters om testosteron op te starten is de leeftijd van de patiënt zelf. Bij het ouder worden zien we namelijk een dalende labowaarde (gewoonlijk al vanaf 35 jaar) en men hoopt door het tijdig aanvatten van een hormonenkuur de veroudering zo lang mogelijk uit te stellen. Samen uiteraard met andere hormonen.

In de eerste plaats meestal het schildklierhormoon, het groeihormoon. Over een aantal jaren zullen we de eerste resultaten te zien krijgen van ouderlingen die deze cocktails meer dan 20 jaar genomen hebben. We zijn benieuwd naar de uitkomst!

En nog dit: tekens van dalende testowaarden bij het ouder worden zijn toename van het buikvet en de buikomtrek, het moeilijker kunnen afvallen (zelfs met dieet), het verminderen van de spierkracht, haarverlies, borstvorming bij mannen,…

Er zijn natuurlijk nog meer redenen waarom deze kennis nog niet massaal in de praktijk wordt aangewend buiten de diabolisering (nog steeds) van hormonengebruik om de nadelige effecten van het ouder worden te counteren. Men schat dat slechts 1,5% van de hedendaagse ouder wordende bevolking hormonen inneemt om deze reden.

Het grootste nadeel is namelijk dat deze therapie eens gestart dan levenslang moet volgehouden worden. Want het werkt alleen maar zolang je deze hormonen blijft innemen.

De angst voor het ontwikkelen van kankers (zoals prostaatkanker) lijkt stilaan wat ongegrond, vooral gelet op de accurate opvolging van deze patiënten met geregelde bloednames.

Maar met wat wij u aanraden hoeft dit allemaal niet!

Ons ondersteuningsvoorstel onderaan bestaat uit plantaardige stoffen en orgaanextracten . Al de kwalen die hierboven vermeld werden of geassocieerd worden met een dalende testosteronproductie kan u hiermee aanpakken.

Want wij hebben wel oren naar het ondersteunen van de hormonale functies bij het ouder worden!

De talloze wetenschappelijke studies over het verband tussen dalende productie van hormonen en toenemende risico’s op lichamelijke en geestelijke achteruitgang kunnen nu éénmaal niet genegeerd worden. Maar om dan meteen de stap te zetten naar het toedienen van hormonen bij onze patiënten van middelbare leeftijd, dat lijkt ons nog wat voorbarig.

Bijkomende voordelen zijn dat er geen bloednames dienen te gebeuren tijdens het innemen en dat u onze formule eigenlijk levenslang mag doornemen.
Er is geen enkele kans op nevenwerkingen en voor kanker hoeft u ook niet bang te zijn. Daarenboven zit er geen enkele hormonale substantie in dit product zodat u ook bij een dopingcontrole op uw 2 oren kan slapen.

De groep van mensen die de hormoonfunctie wil ondersteunen wordt elke dag groter. Wij verkiezen een natuurlijk alternatief. Los van de nadelen van hormonen die u hierboven kon inlezen, zien we quasi gelijkaardige resultaten met onze plantaardige alternatieven.

Waarom zou u nog twijfelen?

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
X-Potens tribulus terrestris 2 x 1 tablet per dag
Cytozyme M 2 tot 3 tabletten per dag


Dames mogen de helft van deze dosis nemen!

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen