Veelgestelde vragen

Jicht

Urinezuurverhoging? Jichtaanvallen met medicatie? Dieet niet onder controle?

11 mei 2015 | door slimgenezen
Urinezuurverhoging? Jichtaanvallen met medicatie? Dieet niet onder controle?

Jicht of urinezuurartritis, de ziekte van de Franse koningen, is ook in deze tijden niet altijd eenvoudig aan te pakken. Wat we merken is dat er vaak uitgebreide dieetmaatregelen aan de patiënt worden opgelegd, die ofwel weinig resultaat opleveren ofwel na enkele maanden onuitvoerbaar blijken te zijn.

Daarenboven nemen de meeste jichtlijders een geneesmiddel op basis van Allopurinol. En zelfs indien het urinezuurgehalte hierdoor significant verlaagt, blijft bij een gedeelte van deze artritispatiënten het aantal jichtaanvallen onveranderd hoog.

Wij hebben een oplossing voor u!

Vergeet al dat uitvoerig diëten met de nadruk op het verminderen van eiwitrijk voedsel zoals vis, vlees, gevogelte, peulvruchten en alcoholische dranken. Er is maar één dieetadvies dat altijd helpt: VERMAGEREN!

Ik hoor u al luidop denken. Hoe kan ik nu vermageren zonder dieet te volgen? U heeft een punt, maar toch ook niet helemaal.

De voedingsadviezen verstrekt aan urinezuurpatiënten slagen er nauwelijks in het urinezuurgehalte te verlagen omdat het grootste gedeelte urinezuur ontstaat in het lichaam. Namelijk door de celvernieuwing en niet van de voeding!
Door te vermageren verminderen de ontstekingsprocessen in het lichaam waardoor het urinezuurgehalte niet drastisch zakt, maar het aantal aanvallen wel substantieel afneemt.

Samen met een vermagering van soms zelfs enkele kilogrammen, raden wij u de volgende voedingssupplementen aan:

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Depurazione 2 x 1 maatje per dag - een kuur van 6 weken (mag herhaald worden na 2 maanden)
Artriline Apotheek 2 x 1 maatje per dag - fles uitnemen (starten bij een jichtaanval)
Bodyflex Combi 2 x 1 per dag (wanneer u reeds verschillende aanvallen heeft doorgemaakt, dit om de gewrichten te beschermen)

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen