Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Welke voedingssupplementen nemen we best preventief?
Terug naar overzicht

Welke voedingssupplementen nemen we best preventief?

Niet makkelijk om de juiste keuze te maken!

11 mei 2015 | door slimgenezen
Niet makkelijk om de juiste keuze te maken!

Haast dagelijks krijgen we vragen over welke voedingssupplementen nu eigenlijk best preventief dienen genomen te worden. Het is inderdaad niet makkelijk om in dit aanbod van voedingssupplementen de juiste keuze te maken.

Als je brochures en website doorbladert of je spreekt erover met vrienden of collega’s, zal je merken dat iedereen voor zichzelf wel een ander gamma heeft samengesteld. Dit op basis van lichamelijke klachten, erfelijke belasting, opgedane kennis, sportactiviteiten,...

Uiteraard kunnen wij niet genoeg benadrukken dat bij het innemen van supplementen een individuele aanpak het meest loont. Toch is hier een rode draad te trekken. Wanneer het gaat over zuivere preventie en ondersteunen van alle lichaamsfuncties, zonder dat er specifieke klachten aanwezig zijn, hoeft het lijstje niet lang te zijn. Daarenboven zal u merken dat u hier bij ons geen fortuinen voor hoeft uit te trekken.

Schema aanbevolen voedingssupplementen in het kader van preventie:

 • Vitamar plus

Deze mag u in deze tijden niet weglaten! In de westerse wereld sterven ongeveer 2 op 3 personen aan een hart- en vaatziekte. Omega-3-vetzuren zorgen voor een betere elasticiteit van de bloedvaten waardoor hoge bloeddruk, hartinfarcten, beroerten worden uitgesteld en vermeden. Er zijn nog tal van andere positieve fenomenen zoals het verbeteren van de glycemiewaarden bij diabetici, het uitstellen van dementie, het verbeteren van de stoelgang,…
 


B-Strong - Complex van alle vitamine B

Bijna iedereen voelt zich fitter enkele dagen na het starten met B-strong. De reden is dat de meesten onder ons een tekort hebben aan alle of enkele van deze B-vitamines. Hier bovenop komt dat een bloedonderzoek in de meeste gevallen deze tekorten niet duidelijk kan aantonen.


Het geheel aan vitamines B heeft bijna in alle stofwisselingsprocessen een voet en heeft dus een enorme invloed op het energieniveau en het aanmaken van bloed.

 

 • Spirulina

Aangezien we zachte natuurlijke ondersteuning onderschrijven in plaats van het toedienen van hoge doses kunstmatige samengestelde supplementen, moet Spirulina als alg in ons schema. Dit product levert in de eerste plaats een waaier aan noodzakelijke mineralen. Daarenboven krijgt u hier meteen ook een aantal vitamines en aminozuren bovenop. Op de koop toe heeft Spirulina een lichaamsreinigend effect waardoor de nadelige effecten van zware voeding en lange werkdagen hierdoor ook worden geneutraliseerd.
 


Bee Pollen

Om het rijtje af te sluiten, willen we hier een lans breken voor de echte bijenpollen. Waar deze tientallen jaren geleden nog enorm populair waren als ondersteuning bij vermoeide en zieke mensen, zijn ze de laatste tijd wat in de vergetelheid geraakt door de reclamecampagnes van de grote – meestal Amerikaanse – voedingssupplementenbedrijven.

Uiteraard komt dit niet in hun gamma voor.

Ten eerste is het zachtwerkend, daarenboven is er niets aan te verdienen. Hier malen we echter niet om. Vraag het maar aan mensen die al jaren 1 of 2 koffielepels bij hun ontbijt voegen om de dag te beginnen. De vitamines, mineralen en aminozuren zorgen voor een optimale ondersteuning van al uw lichaamsfuncties.

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
Vitamar Plus Complex van omega-3-vetzuren en vetoplosbare vitamines 1 tot 4 per dag
Be-Strong Complex Complex van alle vitamines B 1 tot 4 per dag
Spirulina Diet 100 Algen als rijke bron van voornamelijk mineralen 1 tot 5 per dag
Bee Pollen Bijenpollen als krachtvoer om de dag mee te beginnen 1 tot 2 koffielepels per dag

 

3 opmerkingen:

 • Ook in de zwangerschap kunnen deze producten met veel voldoening worden genomen.

 • U merkt dat we u nogal vrij laten in het kiezen van de juiste dosis. Dit uiteraard omdat niet iedereen met een lage dosis effect voelt en andersom niet iedereen een hoge dosis nodig heeft. Zo zijn er verschillen in lichaamsgewicht, metabolisme, het uitoefenen van intensieve activiteiten die de benodigde doses kunnen doen variëren.

 • U hoeft deze producten niet allemaal samen in te nemen, maar als u het wil en u voelt er zich goed mee, dan kan het geen kwaad. Wat wij zelf meestal doen is het innemen af en toe wat te onderbreken of verminderen, om het lichaam nadien terug hongerig te maken naar deze heilzame ondersteuning.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen